Djembeles te Rotterdam Djembe workshop Djembe ritmes informatie over de djembe Kopen van een djembe Djembegroep Kawienbi Contact informatie
Djembe te Koop!
Het kopen van een goede djembe.
Uit ervaring weet ik dat het niet eenvoudig is om een goede djembe te kiezen. Ik bied daarom op beperkte schaal topkwaliteit djembe's te koop aan. Je krijgt bij mij een deskundig advies en uitstekende service en garantievoorwaarden. Ook als je de djembe van je keuze niet direct vindt, kunt je je voordeel doen met het gegeven advies. Op zondag, maandag en dinsdag ben ik meestal in mijn studio aanwezig, als je een afspraak maakt zorg ik dat ik er ben.

Het kopen van een djembe is een zeer persoonlijke keuze: De toonhoogte, de velspanning, een dik of juist heel dun vel, de diameter van het vel, de vorm van de trommel, alles heeft invloed op de klank, die ook nog eens overeen moet komen met de gebruikte speeltechniek, vorm en maat van de handen en de persoonlijke smaak van de speler. Door mijn ruime ervaring als djembespeler en leraar, kan ik je helpen om juist die ene djembe te vinden die bij jou past.

De djembe's die ik verkoop zijn kwaliteits-instrumenten. Prijzen variëren van 200 tot 350 euro. Voor die prijs krijg je een djembe die je leven lang mee gaat en daarom mag een bij mij gekochte en goed onderhouden djembe ook te allen tijde weer geruild worden, mits deze is voorzien van een nieuw vel. Daarnaast heb ik ook een aantal goedkopere djembe's in de aanbieding voor tussen de 100 en 150 euro. Voor deze djembe's geldt een garantie van 3 maanden. Voor nog goedkopere en meestal slecht afgewerkte djembe's verwijs ik graag naar Marktplaats of de vele Afrikaanse marktjes waar men zich eenvoudig een toeristen-djembe kan aanschaffen, soms zelfs voor minder dan 100 euro. Voor de goede orde: Alleen voor het opzetten van een nieuw vel ben je in Nederland al zo'n 75 euro kwijt, dus met een beetje pech kost zo'n djembe uiteindelijk toch een hoop geld.

Ik zie tegenwoordig ook veel djembe's voorbij komen van zogenaamde "topmerken" als toca, meindl, remo, etc. Mijn advies: Niet kopen! De prijs-kwaliteitsverhouding van deze djembe's is zwaar onder de maat. Echt goede djembe's worden nog steeds handgemaakt in West-Afrika en dan met name in landen als Guinee, Mali en Burkina Faso. Landen als Senegal, Gambia en Ghana, van oorsprong geen djembe-landen, produceren meestal alleen toeristen-djembe's. Deze djembe's zijn slecht afgewerkt en van veel mindere kwaliteit. Let hierbij vooral op de binnenkant van de djembe-ketel! Steek desnoods je hand erin en voel aan de binnenkant!

Wil je weten hoe je een echt goede djembe herkent? Maak dan een afspraak. Ik help graag.

Voor een afspraak tot bezichtiging kom naar Studio Kawienbi op de Insulindestraat 68 te Rotterdam, bel met 06 44958552, of stuur een e-mail naar kawienbi@gmail.com.

Terug naar de Masker pagina Djembeles te Rotterdam Djembe workshop Djembe ritmes informatie over de djembe Kopen van een djembe Djembegroep Kawienbi Contact informatie