Djembeles te Rotterdam Djembe workshop Djembe ritmes informatie over de djembe Kopen van een djembe Djembegroep Kawienbi Contact informatie
     PercussionStudio
PercussionStudio is een heel handig shareware-programma om ritme's uit te schrijven en af te spelen.
Door op het logo onderaan de pagina te klikken wordt u doorverwezen naar de website waar u het programma gratis kunt downloaden. Let wel: PercussionStudio is een computerprogramma en is dus geenszins in staat de voor West-Afrika kenmerkende "feel" en frasering weer te geven. Voor de juiste frasering luistert men beter naar live-opnames.
De eerste zes ritmes op deze pagina verwijzen naar een aantal moderne arrangementen, waarmee ik een beeld wil geven van de moderne djembe wereld, die niet blijft hangen in oude tradities. De laatste twee (de Kon en de Konden) zijn traditionele arrangementen van ritmes uit centraal Guinee.

Bozo en Dogon zijn ritme's uit de diverse nationale balletten, verwijzend naar bepaalde stammen.
Limbadje Toko en Yoki zijn arrangementen van Arafan Touré, naar traditionele ritme's van respectievelijk de Limba- en de Baga-stam.
Jumbo is afkomstig van Fodé Youla (Africa Djolé) en Kenefoli is een modern arrangement van een ritme dat oorspronkelijk op talking drums (tama) werd gespeeld.
Yoki en Jumbo zijn van oorsprong maskerdansen.
De kon is een onderdeel van "Les Danses des Doundounba" ook wel de dans van de sterke mannen genoemd en Konden is een maskerdans speciaal voor kinderen.

knop  Bozo                        
knop  Yoki
knop  Limbadje Toko        
knop  Dogon
knop  Kenefoli                    knopJumbo
knop  Kon                           knop Konden
      

knop  Naar de website van PercussionStudio  

Terug naar de Masker pagina Djembeles te Rotterdam Djembe workshop Djembe ritmes informatie over de djembe Kopen van een djembe Djembegroep Kawienbi Contact informatie